:: antropologi.info ::

nordisk nyhetsklipp

Søk antropologi.info
Utvidet søk
News
Nordisk nyhetsklipp
Ethnologie in den Nachrichten
- vor 18.Juni 2004
Social & Cultural Anthropology in the News
Magasin
AntroMag: kronikker, intervjuer, anmeldelser
Open Access and Open Source Anthropology: Initiativer for antropologisk vitendeling på nett
Corporate Anthropology - Antropologer utenfor akademia
Interaktiv
Gjestebok
Forum: diskuter og spør!
Kalender
Nyhetsbrev
Kontaktinformasjon
Linker
Gumsagumlao.dk: dansk antropologi-portal (oppstart: september 2004)
Anthrobase.com - Vitenskapelig artikkelsamling
04.08.05: Nyhetsklippet har flyttet til www.antropologi.info/blog/nyheter/. Her er de nyeste sakene fra den nye siden:

[ Startside ]

Wednesday, April 13, 2005, 08:02

"Generasjon P": Tyske antropologistudenter aksjonerer mot arbeidsledigheten

I Tyskland er det rekordhøy arbeidsledighet - minst 12 prosent av befolkningen er uten jobb, det har gått nedover ganske lenge nå og jeg har hørt noen si at Tyskland er på vei til å bli et u-land. Arbeidsledigheten rammer nyutdannete akademikere ekstra hardt. Samtidig utvikler det seg en kreativ protestkultur som filmen "Die fette Jahre sind vorbei" eller på engelsk The Edukators er et uttrykk for (en gruppe ungdommer brøt seg inn og ommøblerte rikingernes hjem. De tok ikke noe med seg men etterlot budskapet "De er for rik"; en av de beste filmene jeg har sett på lenge).

Nå har antropologistudentene fått nok og har tenkt seg, nå snur vi saken opp ned. De har laget et nettsted der frustrererte jobbsøkere kan sende avslag til arbeidsgiverne! "Absageagentur" heter nettstedet og har allerede fått omtale i "Berliner Zeitung". De er spesielt ute etter litt tvilsomme jobbtilbud. Avslagene de tilbyr minner om avslagene arbeidsgiverne sender ut: "Jeg forsikrer Dem at avslaget mitt ikke betyr en nedvurdering av firmaet Deres."

>> til Absageagentur.de

Det har dessuten dukket opp et nytt begrep "Generation P". Nå er det ikke lenger snakk om Generation X. Generation P(raktikum) betegner en generasjon av ungakademikere som aldri har fått noen jobb, men bare mange kortvarige (ubetalte eller underbetalte) praksisjobber. For firmaene er det billigere å ansette praktikanter og vikarer. Det tragiske er bl.a. at nyutdannete ikke kan opparbeide seg rettigheter til dagpenger. Dette er blitt en realitet for mange, derfor har den intellektuelle ukeavisa DIE ZEIT skrevet en artikkelserie som er blitt fulgt opp av Die Sueddeutsche.

Comments:

No comments yet.

 
Your comment:
Name: E-mail or Homepage:  

Admin login | Script by Alex

:: antropologi.info - antropologisk kunnskap på ett sted ::