(image)

21.09.04

  11:22:57, by admin   . Categories: religion kosmologi, islam, kristendom, vi og de andre

Interreligiøse studier: Sjeler på vandring - hvordan formes religiøs identitet?

"Kulturell kompleksitet i det nye Norge" heter et nytt forskningsprosjekt ved UiO, der antropologer samarbeider med musikkvitere, teologer, filosofer etc (se tidligere omtale her).

Igår holdt teolog Oddbjørn Leirvik et innlegg om såkalte interreligiøse studier som skal være en del av HUMSAM-prosjektet: Hittil har en studert hver religion hver for seg. Men hva skjer i møtet mellom forskjellige religioner? Det burde også forskes på hvordan religiøs identitet formes i en tid med økt religiøs pluralisme der "sjeler er på vandring".

Et viktig emne er endringsprosesser, Religionene blir mer og mer polarisert. Det gjelder ikke forholdene mellom kristne og muslimer, mellom innenfor hver religion. I Europa har det dessuten utviklet seg en såkalt "Euro-Islam". Han mener en kan også skimte utviklingen av en skandinavisk form for islam, der kvinnene har en sentral posisjon.

LES MER

Oddbjørn Leirvik: KONTEKSTUELL RELIGIONSDIALOG – i spenninga mellom liberal multikulturalisme og tverr-religiøs aktivisme

Oddbjørn Leirviks spennende hjemmeside med mange tekster om interreligiøs dialog inkl nyhetsklipp

Religionsdialog på norsk - bokanmeldelse

No feedback yet


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
CMS engine