(image)

15.12.05

  23:01:54, by admin   . Categories: utdanning, kvalitetsreformen

- Kvalitetsreformen senker kvaliteten på utdanningen

60 prosent av vitenskapelig ansatte i Norge tror den omstridte Kvalitetsreformen vil bidra til å senke kvaliteten på utdanningen. Universitets- og høyskoleansatte mener at Kvalitetsreformen først og fremst handler om effektivitet, ikke om kvalitet. Hele 75 prosent av vitenskapelig ansatte mener at reformen vil bidra til økt studiepoengproduksjon, men føre til mindre forskningstid, skriver forskning.no

- Man har fått redusert tid til studier, og studentene har fått mindre tid til fordypning og kritisk refleksjon, sier Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen. Grønmo mener i tillegg at flere av studiene er blitt splittet opp i mindre emner, og at mulighetene for faglig helhetsforståelse er svekket.

>> les hele saken

Nyheten kommer ikke akkurat som en bombe. Det er vanskelig å finne folk på Universitetet som har noe positivt å si om "kvantitetsreformen". Johannes Wilm har tidligere uttalt seg kritisk i Universitas om konsekvensene for faget sosialantropologi. Og Heller ikke Olaf H. Smedal, 1. amanuensis ved Institutt for sosialantropologi ved UiB støtter reformen.

>> nyhetsarkiv "Kvalitetsreformen"

No feedback yet


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
Run your own website!