(image)

18.10.06

  02:16:07, by admin   . Categories: Norge, kjønn, fattigdom

- Det er menn som undertrykker menn (og kvinner)!

Runar Døvings påstander om at menn er undertrykt av kvinner er absurd, mener antropolog Bjarne Vandeskog. Det er menn som undertrykker menn, skriver han i et innlegg i Aftenposten:

La oss slå det fast med én gang: Ganske mange menn er undertrykte i den forstand at de har liten innflytelse over rammene for sine liv, tjener relativt lite, har liten prestisje, dør relativt tidlig, begår relativt ofte selvmord og er overrepresentert på kriminal- og russtatistikkene. Men la det også være klart: Undertrykkingen er så å si utelukkende en konsekvens av andre menns handlinger. Altså: Menn undertrykker menn.

La det også være klart: De fleste kvinner er undertrykte i den forstand at de har liten innflytelse over rammene for sine liv, tjener lite og systematisk mindre enn menn, har liten prestige, og er grovt underrepresenterte i de fleste fora der det tas viktige beslutninger. Også denne undertrykkingen er i hovedsak en konsekvens av menns handlinger. Altså: Menn undertrykker kvinner.

Antropologen konkluderer på en lignende måte som antropologi-bloggeren tiqui:

Undertrykte menn og undertrykte kvinner har felles interesser og bør slå seg sammen i kampen mot de rike og de mektige menn, ikke slåss mot hverandre. Denne slåsskampen, som Døving atter trekker i gang, vil kun de mektige tjene på.

>> les hele teksten i Aftenposten

Vandeskog har ifjor skrevet doktorgrad om far-sønn forholdet. I Bergens Tidende skrev han "Det er innlysende at fedre må få en større del av fødselspermisjonen, og at mor må ut av huset da. Han skrev også kronikken Hva er en far?

SE OGSÅ:

Runar Døving: Menn blir undertrykt, kvinnekampen har gått for langt

4 comments

Comment from: Sexy Sadie [Visitor]
Sexy Sadie

Er litt enig i konklusjonen, men menn kommer aldri til å gå i mot mektige menn i det her spørsmålet. Fordi menn holder alltid sammen.

Uansett hva det gjelder,og det passer dem godt at det er kvinnen som er fienden.

18.10.06 @ 02:35
Comment from: [Member]
admin

Neinei, don’t worry, verden er nok ikke så svart-hvitt :)

18.10.06 @ 11:32
Marit Vaula Rasmussen

Hvor revolusjonerende er det å si at alle bør være snille mot hverandre og samarbeide? Det gir ikke noe nytt bidrag til hvordan en kan få det til :)

19.10.06 @ 23:23
Comment from: Tiqui [Visitor]
Tiqui

Marit: Man må i det minste være enige om å samarbeide før man kan begynne å forhandle om hvordan.. Revolusjonerende er det ikke, burde ikke være det heller, men du verden hvor nyttig å minne hverandre på innimellom.. :)

20.10.06 @ 15:03


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
Complete website engine