(image)

06.02.06

For mer kosmopolitisme - ny bok: "Verdensborgeren som pædagogisk ideal"

Vi dannes til høyrepopulister allerede i småskolen, mener Peter Kemp. Han har funnet en motgift - kosmopolitismen - og skrev en bok, skriver Morgenbladet Kemp mener at patriotisme og kosmopolitisme ikke nødvendigvis er en motsetning. Han har ingen sans for den den danske kulturkanonen som inneholder 96 "uomgjengelige" danske kunstverker i syv sjangrer:

Kanon-prosjektet er en del av regjeringens ideologiske felttog. Man tenker seg folkeskolens formål som oppdragelse i danske verdier. Det viktigste er visst å gjøre elevene til gode små dansker – så kan resten komme senere. Etter mitt syn er dette helt bakvendt: Elevene bør først og fremst utdannes til å bli verdensborgere. Når skolen er så vidt lukket og nasjonalistisk, er det ikke det minste underlig at Dansk Folkeparti raser oppover på meningsmålingene.

(...)

Vi må klare å overskride motsetningen mellom det nasjonale og det globale. Verdensborgerskapet er i realiteten et dobbelt borgerskap: Som den tyske filosofen Johann Gottlieb Fichte (1762– 1814) påpekte, må "kosmopolitismen bli patriotisme". Folk kan ikke bidra til verdensborgerskapet med mindre de tror på verdien av sin egen kultur. Det er ikke enten-eller, men både-og.

>> les hele saken i Morgenbladet

Avisa Information har anmeldt boka og skriver at den er viktig men "temmelig ujævn"

SE OGSÅ:

Vi må uddanne verdensborgere

Ogsaa vi, naar det blir krævet … Ny bok om skolebøker og nasjonsbygging

No feedback yet


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
Multiblog engine