(image)

15.09.06

  11:40:48, by admin   . Categories: medisin og helse

Forsket på hvorfor markedet for healing vokser

Flere og flere mennesker oppsøker spirituelle healere fordi healere også interesserer sig for personens åndelige tilstand. Healere tilbyr noe som en ikke får i det etablerte helsesystemet, konkluderer antropolog Ann Maria Ostenfeld-Rosenthal, som nettopp har har forsket på hvorfor markedet for healing i Danmark vokser.

Healing går ikke ut på å helbrede fysiske sykdommer. Det handler heller om å skape orden i kaoset som kroniske sykdommer ofte skaper, ifølge avisa Nordjuske:

En af de healere, som Ostenfeld-Rosenthal har brugt i sit projekt, beskriver sig selv som "en slags moderne præst".

Og healerens rolle som åndelig vejleder er ifølge Ostenfeld-Rosenthal ofte vigtig for patienten.

- Som åndelig vejleder udfylder healeren for mig at se et eksistentielt og åndeligt tomrum, som mange moderne mennesker står med i dag, siger hun.

I oktober skal hun starte et nytt forskningsprojekt: Hun skal sammenligne hva pasienter "med funksjonelle lidelser" får ut av konsultasjoner hos en vanlig lege eller hos en healer.

>> les hele saken i Nordjyske

På norsk fins et nettsted som heter healing.no der de også forklarer healing. På alternativ.no får vi vite at healing på sykehus blir godt mottat og der har de også en sak om samiske healere.

No feedback yet


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
Build your own site!