(image)

14.09.07

Forsker på "Norges mest flerkulturelle menighet"

Den katolske St.Olav-menigheten i Oslo er “Norges mest flerkulturelle menighet” ifølge antropolog Sidsel Mæland. De troende kommer fra 138 ulike land. I St.Olav feirer de gudstjenester på polsk, vietnamesisk, tagalog, ungarsk, kroatisk, spansk, engelsk og norsk. Nordmenn er en minoritet og utgjør ca 40% av medlemmene og antakelig rundt 20% av kirkegjengerne.

Mæland holder på med et doktorgradsprosjekt der hun skal undersøke hvordan dette fellesskapet som går på tvers av språk og etnisitet faktisk fungerer. Likhetsdiskursen i kirken, som går ut på at alle katolikker deler de samme verdiene og har de samme behovene, ser ut til å fungere som en støtdemper mellom de ulike språkgruppene i kirken, sa hun da hun nylig presenterte prosjektet sitt.

De fleste katolikkene hun har snakket seg ikke som en religiøs minoritet, men som medlem av en verdensreligion. Kirken er universell og dette gjør nasjonale grenser uinteressante.

>> les hele saken

SE OGSÅ:

Fram med den dagligdagse kosmopolitismen

Slik skaper de et felles verdigrunnlag

Researches neo-paganism in an overwhelmingly Catholic society

No feedback yet


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
Run your own website!