(image)

30.06.06

  15:14:58, by admin   . Categories: antropologi allment, kunnskapsdeling på Internett

Sosialantropologi-årboka 2004 og 2001 er nå på nettet!

Flere nye tekster i det digitale arkivet ved Universitetsbiblioteket i Oslo: Både Sosialantropologi-årboka 2004 og 2001 - skrevet av hovedfagsstudenter - er nå lagt ut på nett! Veldig bra!

Hovedfagsstudentenes årbok 2001 inneholder 16 tekster. I forordert skriver Peter Hervik:

Årets forfattere har valgt at fokusere på det metodiske i deres skriverier. Samtidig var deres tanke, at behandlingen af fremgangsmåden skulle indeholde dels en formidling af deres oplevelser og dels de specifikke problemer i felten, som optager forfatterne.

>> oversikt over artiklene i Hovedfagsstudentenes årbok 2001

Det ser ut til at også alle artikler i 2004-årboka er på nettet. Dessverre er oversikten ufullstendig. Det enkleste er å finne fram til utgivelser fra år 2004 på egen hånd.

I forordet skriver Marianne Lien:

Regionalt er det i denne utgaven uvanlig mange bidrag fra det afrikanske og det sør- og nordamerikanske kontinent, og tilsvarende taust fra Asia og stillehavsregionen. Dette reflekterer antagelig bare tilfeldige svingninger, og svekker ikke hovedinntrykket av at studentene stadig reiser langt, og til svært ulike steder. Ikke minst er det verdt å merke seg at urbanitet nå også studeres i afrikanske storbyer, og at helsesystemer studeres - ikke bare i Norge – men for eksempel i Chile. Flere bidrag tar også opp mer generelle problemstillinger som for eksempel vilkårene for antropologiske feltarbeid i det nye masterstudiet, og antropologistudenters påståtte vegring mot å profilere sin kompetanse i et kommersielt arbeidsmarked.

OPPDATERING: Nå er oversikten på nett:
>> Hovedfagsstudentenes årbok 2004

>> min anmeldelse av 2004-årboka

No feedback yet


Form is loading...

Siste nyheter

Siste nytt internasjonalt

Siste kommentarer

Kategorier

Retain only results that match:

Siste linker til denne bloggen

Twingly Blog Search link:http://www.antropologi.info/blog/nyheter/ 3

Bloggurat
Blogglisten

  XML Feeds

Licence

Creative Commons License
antropologi.info by Lorenz Khazaleh is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
Online manual generator